Recensies

Recensies zijn er in soorten en maten. Ik heb wat dingen van Internet geplukt waar men iets schrijft over mij als Taptoe Speaker.
Let wel het gaat hierbij uitsluitend over door mij gepresenteerde Taptoes en niet over Artiesten Gala’s, Bedrijfsjubilea’s, CD Presentaties of wat dan ook maar!

Oktober 2001, na Taptoe Leeuwarden schrijft een verslaggever op Taptoes.nl:

Na de opening, verzorgd door een zeer professionele speaker (die ook gewoon weet te reageren als de microfoon even uit valt), komt het jeugdkorps van Pasveer het veld op.


Juni 2003, een lid van Antonius Brunsum schrijft over Taptoe Harkema:
Na de shows van de overige bands werd het tijd voor de finale. Elk korps werd door de speaker (Eeuwke van der Wal uit Leeuwarden, is er een betere?) en de charmante dames van het promotieteam persoonlijk bedankt en met Boogie Down werd het veld verlaten, een prima verlopen optreden rijker.

Oktober 2003, Pieter van Etten van de Rijnmondband schrijft over Taptoe Arnhem:
De speaker wordt door een kleine Hyundai binnengebracht, en met enthousiasme praat hij de avond aan elkaar. En later…………
Hierna wordt - wat ongebruikelijk is - het taptoesignaal aangekondigd door de speaker, iets wat de betreffende trompettist niet had verwacht, dus deze zette vol overtuiging het signaal in. Jammer dat het tot halverwege het signaal duurde voor de speaker dan ook klaar was met zijn aankondiging.
(Hierna is er tussen Pieter en mij nog E-mail verkeer geweest om het e.e.a. recht te zetten)

Juli 2004, Cor Vossenberg van Oranje Minnertsga en Korpsmuziek schrijft;
Hierna was de speaker voor vanavond, Eeuwke van de Wal, aan de beurt om de korpsen voor te stellen aan het publiek gevolgd door het Frysk Folksliet…………….en
Elke tambourmaitre kreeg een Frysk aandenken en Eeuwke een bos bloemen voor de vrouw waarna het tijd was voor het taptoesignaal en het Wilhelmus.

Oktober 2004, een lid van Takostu Stiens schrijft over waar een goede taptoe aan moet voldoen, oa:
Het taptoeterrein moet groot genoeg zijn om de shows te draaien, men moet geen last hebben van het publiek. Ik ben het eens dat het het mooist is als men het korps voor de tijd niet ziet. De presentator vind ik persoonlijk ook nog een kunst op zich. Op die standaard praatjes heb ik het persoonlijk niet zo. Spontaan vertellen over een korps is voor het korps en publiek fijn om te horen. Heb al een paar taptoes mogen samenwerken met E. van der Wal (Taptoe Stiens, Minnertsga, 6 nov Leeuwarden), altijd lachen met deze presentator.

November 2004, in het gastenboek van Taptoe Leeuwarden worden de volgende aardige dingen geschreven:

Eindelijk het taboe doorbroken, van wel of niet een militaire band en dit maal ook nog een zeer goede keuze. Een afwisseling zoals deze is een vernieuwing in het Nederlandse Taptoe gebeuren. Eveneens met het aantrekken van buitenlandse bands blijkt een succes. Wat mij zeer aansprak was de belichting dit jaar,eindelijk perfect! ik vind dit een van de betere Taptoe’s.

Goed gepresenteerd door de speaker. PROFICIAT Taptoebestuur een geweldig muziek spektakel

 

En:
Hele mooie avond gehad in Leeuwarden. Veel mooie korpsen, maar de Denen waren een heel groot succes. Complimenten voor de speaker. Nooit te saai om naar te luisteren.

December 2004, iemand schrijft hoe zijn favoriete Taptoe er uit ziet en bij het onderdeel presentatie schrijft hij:
Ik heb verschillende goede presentators en presentatrices gezien of van gehoord. Afhankelijk van budget en mogelijkheden Eeuwke vd Wal, Gregor Bak of Petra Smulders (zij doet jaarlijks de Taptoe Kaatsheuvel).

Juni 2005, Het Nieuwsblad van het Noord-Oost Friesland schijft na Tapoe Harkema;
Speaker Eeuwke van der Wal, veel gevraagd voor dit soort evenementen, roemde de capaciteit van de deelnemers.

Juni 2005, A.H van der Ploeg van de Feanster schrijft na Taptoe Harkema;
De uitstekende speaker Eeuwke van der Wal nam afscheid van hen, waarbij hij met name de vijf bands die in juli deel zullen nemen aan het WMC te Kerkrade veel succes wenste.

Juni 2005, R Haakmeester lid van Advendo Sneek schrijft over Taptoe Stiens (25 juni -05);
Na onze show was de finale. De speaker bedankte alle korpsen, de organisatie en het publiek. Uiteraard werd de speaker Eeuwke van der Wal ook bedankt. Taptoe Stiens verdient een complimentje vanwege de goede organisatie. Bij aankomst waren er broodjes en soep, goede kleedruimtes, een goed (groot genoeg) taptoe terrein, goede presentatie, geen fouten in het speaker verhaal, geen super langdurige finale, kortom.. goed geregeld.
Hopelijk tot een volgende keer.

September 2005, Evert Kipp van www.korpsmuziek.nl schrijft over Taptoe Hoensbroek;
Bij een Taptoe als deze hoort natuurlijk een een goede speaker en vandaag was niet de minst bekende ingehuurd: Eeuwke van der Wal.

September 2005, op de website van drum & bugle corps Juliana Middelburg stond;
Juliana was als tweede korps aan de beurt en het doel was uiteraard om het publiek zo veel mogelijk te vermaken. De speaker van deze avond kondigde Juliana erg toepasselijk aan en legde het publiek zelfs even kort uit wat Drumcorps nu eigenlijk inhoudt.

September 2005, Marcel Veen van Dagblad de Limburger schijft over Taptoe Hoensbroek;
De optredens worden vlotjes aan elkaar gesproken door Eeuwke van der Wal, de grote man van de taptoe die elk jaar in Leeuwarden wordt gehouden.


September 2005, Bram van der Wal(!?) schrijft op de site van Pasveer over Hoensbroek;
De speaker van vanavond, Eeuwke van der Wal (voor velen een bekend gezicht), is speciaal vanuit Leeuwarden 'ingevlogen' om de boel aan elkaar te praten vanavond.

September 2005, Edwin Gravekamp van K&G over Taptoe Hoensbroek;
Een goede taptoe is gebaat bij een goede speaker en Antonius had een uitstekende speaker weten te strikken. De meeste mensen kennen hem al van o.a. taptoe Leeuwarden, Eeuwke van der Wal. Het zal mij niet verbazen als deze man de nieuw “stem” van het WMC wordt.
En later….. Op muziek van Adest Musica kwamen de andere orkesten het veld op. Na het “abide with me” , het taptoesignaal gevolgd door het Wilhelmus mocht Eeuwke van der Wal op zijn eigen wijze afscheid nemen van de orkesten (Hij schudt de tamboer-maîtres persoonlijk de hand).


Juni 2006, Sietze Keuning lid van het Pasveerkorps over Taptoe Harkema (17 juni -06);
De beste speaker van Nederland, Eeuwke v/d Wal (ex-pasveerlid) doet zijn eigen verhaal over de geschiedenis van de club.

Juni 2006, op de website van drum & bugle corps Juliana- Middelburg staat n.a.v. Taptoe Stiens (24 juni 2006);
Om 9 uur werd er opgesteld voor de show en deze werd door de welbekende speaker Eeuwke van der Wal zoals altijd zeer enthousiast aangekondigd.

Juni 2006, Cor Vossenberg over Taptoe Stiens op korpsmuziek.nl;
Na een koraal, het taptoe signaal en het Wilhelmus nam Eeuwke van der Wal afscheid van elke band. Ook een goede performance voor Eeuwke en hij is volgend jaar weer van de partij.

Juni 2006, Anno de Wreede schrijft op de wenbsite van Advendo - Sneek over de jubileum Jeugd Taptoe (1 juli 2006);
De Taptoe werd aangekondigd door de bekende Leeuwarder taptoespeaker (oa. Taptoe Leeuwarden, Harkema en Brunssum) de heer Eeuwke van der Wal. Een mooie kreet die hij tijdens zijn presentatie hield luidde: SNEEK WINT ALTIJD. Hij refereerde naar een groot reclamebord op het Sneekveld.
En later,
Na een welverdiend applaus was er een kort slotwoord van Uppie Wierda (voorzitter van Advendo). Eeuwke van der Wal werd met een bloemstuk (voor zijn vrouw) bedankt.
Zou het u verbazen als Eeuwke later optreedt als speaker bij het WMC? mij niet!

Juni 2006, op de website van korpsmuziek.nl schrijft Cor Vossenberg over die zelfde taptoe;
De speaker voor deze middag, Eeuwke van der Wal, met ook opnieuw een geweldig optreden en een bruiner tintje nam hij één voor één afscheid van de korpsen.

September 2006, Peter van der Jagt, Irene – Ede mailt naar aanleiding van de jubileum Taptoe van de Jeugdshowband Irene;
Wij hebben genoten van je als taptoespeaker en natuurlijk als persoon. Ik hou de media in de gaten en deze week komen de foto’s op onze website. Nogmaals dank voor je komst en het aan elkaar praten van de taptoe. We houden contact!

Oktober 2006, Ruurd Walinga van het Friesch Dagblad over een hilarisch moment tijdens de 33e editie van Taptoe Leeuwarden; Grappig element na de pauze was dat een oude vrouw haar familie was kwijtgeraakt bij de toiletten. ,,Ik heb hier wel eens met een kind gestaan, maar nog nooit met een ouder iemand”, zei spreekstalmeester Eeuwke van der Wal.

Oktober 2006, Piet van Houten regisseur van Taptoe Leeuwarden schrijft in een mail;
De speaker, the Voice of Leeuwarden, op zijn manier, zoals we het graag horen en zien, Eeuwke klasse.

Mei 2007, Op de website van Gruno’s TNT Postharmonie een aankondiging voor een groots muziekfestival; Alle 750 muzikanten begeleiden de Dutch Diva's, bestaande uit Maggie McNeal en Marga Bult en de bekende zanger en musical-star Ben Cramer. Bekende hits van vroeger komen voorbij…… en… de slotmanifestatie wordt aan elkaar gepraat door Eeuwke van der Wal, bekend en erkend speaker bij taptoes en andere grootschalige evenementen.

31 Mei 2007, Sietze Keuning schrijft op de Pasveer site over Pasveer Presents;
Hierna wordt het programma geopend door twee oud leden. Eeuwke en Johan van der Wal doen de presentatie deze avond. Eeuwke kent iedereen natuurlijk van zijn vlotte babbel tijdens verscheidene grote taptoes in Nederland. Johan kent u van onze jaarlijkse Pasveerdag waarvan hij de presentator is.

9 september 2007 schijft “Hanzi” in het gastenboek van Taptoe Hoensbroek;
Echt Toppie heb met plezier gelopen!!
Succes ook volgend jaar maar weer en een geweldige Speaker!

En ook op 9 september 2007 schrijft Kees Jan van Loveren in hetzelfde gastenboek van Taptoe Hoensbroek;
Mooie taptoe, schitterend deelnemersveld, uitverkochte tribunes en een goede speaker maakt het plaatje compleet; complimenten!

September 2007 naar aanleiding van Taptoe Hoensbroek schrijft Kees van der Vijver in een verslag op de website van de Floraband;
Bijzonder goed vind ik de manier waarop de speaker te werk gaat. Geen standaard verhaal. Hij heeft er duidelijk veel werk van gemaakt om het korps goed te kunnen voorstellen aan het publiek. Hij blikt nog even terug op de behaalde resultaten in Kerkrade en niet veel later spat het korps uiteen en trachten we het publiek 12 minuten lang aangenaam te vermaken.
En later over de finale: de speaker blijkt ook kennis te hebben van de toekomstplannen van de deelnemende korpsen en neemt met een goed verhaal afscheid van de orkesten.

Eeuwke van der Wal is als Taptoe Speaker actief (geweest) in;
Leeuwarden, Harkema, Stiens, Ede, Sneek, Arnhem, Leiden, Appelscha, Harlingen, Brunsum / Hoensbroek, Groningen en Minnertsga.